Harry's Wandelclub


Zaterdag 17 Juli - Door polders en grienden tussen Meerkerk en Lexmond

Een fraaie wandeling door het noordoostelijke deel van de Alblasserwaard, we starten na eventueel eerst een kop koffie vanuit Meerkerk en volgen het pad langs het Merwedekanaal, met mooi uitzicht over het water en de polders.
Daarna slaan we af en wandelen langs de rand van het natuurreservaat Scharperswijk over mooie graskaden geflankeerd door elzen en knotwilgen, hoe Hollands wil je het hebben?
Aangekomen in Lexmond kunnen we in het dorp even koffie drinken, daarna wandelen we verder over de kaden en door weilanden tot we aankomen bij de Zouweboezem.
Dit is een klein maar bijzonder interessant natuurgebied, waar een kolonie zeldzame Purperreigers broedt, evenals een kolonie Zwarte Sterns, een prachtig en zeer behendig vliegend vogeltje dat leeft van vis en waarvoor vele drijvende nest-eilandjes zijn aangelegd.
Verder kunnen we hier vele rietvogels zien en horen zoals Blauwborst, Rietzanger en Kleine Karekiet.

Er is een vogelkijkscherm dat we kunnen bereiken via een vlonderpad door de rietvelden.
Als we de Zouweboezem rondgewandeld hebben, gaan we verder langs de prachtige Oude Zederik weer in de richting van Meerkerk waar we al dan niet met nog een afsluitende borrel eindigen.

 Starttijd
10:30 uur
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:

Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!