Harry's Wandelclub


Zaterdag 28 Mei - Vennentocht

Deze wandeling voert ons vanuit Oisterwijk door het Oisterwijkse Bos met zijn talrijke vennen en vervolgens door het prachtige natuurgebied de Kampina waar we eveneens een groot aantal vennen tegenkomen.
De route is zodanig gepland dat we veelal langs de oevers van de vennen wandelen waar we kunnen genieten van de natuur langs het water, mooie foto s kunnen schieten en leuke uitzichtpunten passeren.
Het gebied is rijk aan vogelsoorten die ons zeker in deze tijd van het jaar met vrolijk gezang zullen begeleiden op onze tocht!

Het eerste stuk van de wandeling is voornamelijk gemengd bos, in de Kampina aangekomen gaat het bos meer en meer over in heide en moerassig gebied, hoog pijpestrootjesgras en groepen dennen en berken.
De uitzichten zijn hier magnifiek!
Het laatste gedeelte tot aan Boxtel komen we in weidegebied terecht en volgen we het liefelijk door het landschap meanderende riviertje de Beerze een stukje.

Tenslotte komen we aan in Boxtel waar we naar het station wandelen en eventueel met de trein kunnen terugreizen naar Oisterwijk.
Neem dus je OV kaart mee!

 

Wandelgids Harry gidst ons deze wandeling.

Starttijd
10:30 uur
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:
Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!