Harry's Wandelclub


Zaterdag 18 Mei - Rhoonse en Carnisse Grienden

Vanuit Barendrecht maken we een afwisselende wandeling langs de oevers van Waaltje en Oude Maas en eindigen in Rhoon, waar we met de Metro terug kunnen reizen.
We wandelen eerst naar het dorp Heerjansdam en volgen de afgedamde rivierarm "Het Waaltje" een stukje, daarna door het dorp naar de Oude Maas, waar we langs de oevers in westelijke richting lopen, we komen daarbij door een afwisselende parkachtige omgeving, we komen over de Heinenoord tunnel en passeren een hoge berg, tot we aankomen bij de Carnisse Grienden.
Deze grienden zijn voor het grootste deel terug gegeven aan de natuur en doen dan ook denken aan de Biesbosch.
Belangrijk verschil is, dat hier nog een zeer grote invloed van het getij is, er lopen dan ook talloze diepe stroomgeulen doorheen het gebied die zich twee keer per dag vullen en weer leeglopen, wat het gebied een zeer dynamische uitstraling geeft.

Vervolgens wandelen we verder in westelijke richting, we nemen natuurlijk een koffiestop en passeren een groot golfterrein waarna we aankomen bij de Rhoonse Grienden.
Hier ligt het prachtige natuurgebiedje "Klein Profijt", een stukje verwilderd griend dat wel iets wegheeft van de jungle, erg leuk om hier een lus doorheen te trekken, maar het kan er wel erg modderig zijn!
Trek dus niet je netste schoenen aan!
De Rhoonse Grienden die hierachter beginnen, zijn nog volop in cultuur, je kan hier mooi zien hoe de productie van wilgentenen in zijn werk gaat, we kunnen via diverse paden een zigzag route door het gebied volgen, langs de diverse mooie kreken die er doorheen lopen en waarlangs het hout vervoerd wordt.

Tenslotte wandelen we naar het dorp Rhoon en kunnen vandaar met de Metro afreizen naar o.a. Rotterdam en zo huiswaards keren.

Zorg voor voldoende contant geld als je wat wilt bestellen in de horeca, apart afrekenen is niet altijd mogelijk.
Vergeet ook niet je OV kaart, voor de terugreis met metro en trein.

Wandelgids Harry gidst ons deze wandeling.Starttijd
10:30 uur
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:
Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!