Harry's Wandelclub


Zaterdag 31 Oktober - De Nacht van de Nacht

Ieder jaar aan het einde van de maand Oktober, het weekend dat de klok terug gaat naar de Wintertijd, vindt het natuurevenement Nacht van de Nacht plaats.
Dit om onder de aandacht te brengen dat het in Nederland eigenlijk nooit meer donker wordt, door de vele en vaak onnodige buitenverlichting en overbodig licht langs snelwegen .

Behalve dat dit veel energieverspilling oplevert is het ook slecht voor de natuur, nachtdieren raken uit hun ritme en veel dieren en planten worden verward door al dat onnatuurlijke licht.

Maar gelukkig zijn er nog wel enkele plaatsen waar het behoorlijk donker kan worden, zoals in de Biesbosch!

Wij gaan deze avond een spannende wandeling maken in de Dordtse Biesbosch, we wandelen vanuit Dordrecht naar Boswachterij de Elzen, waar we gaan meewandelen met een ervaren Biesboschgids van het IVN, we sluiten ons dan aan bij de IVN excursie door de donkere Dordtse Biesbosch, hier kunnen we onze verlichting uitdoen en de duisternis ervaren en bij helder weer genieten van een schitterende sterrenhemel.

Ook horen we misschien nachtelijke natuurgeluiden van vogels en zoogdieren.
De IVN gidsen hebben ook Bat-detectors meegenomen, hiermee kunnen we de normaal niet hoorbare ultrasone geluiden van Vleermuizen waarnemen, met een beetje geluk zien we de vleermuizen dan overvliegen!
Het advies is om op deze wandeling waterdicht schoeisel te dragen of nog beter laarzen, want het kan in deze tijd behoorlijk modderig zijn!

 Starttijd
18:00 uur
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:

Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!