Harry's Wandelclub


Zaterdag 27 Juli - Ruige Biesbosch Wandel-Kanotocht Deeneplaat-Rietplaat!

Wandelen over ruige paden, picknicken op een eiland, per grote 10-persoons kano naar een mysterieuze wereld van doorgeschoten vloedbossen... zoek je weg door het doolhof van kreken! Kom naar Nationaal Park de Biesbosch: een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen, een eldorado voor de natuurliefhebber!

We gaan met zn allen in een grote kano, de "Big Mama", en roeien gezamelijk door de Biesbosch, een leuke oefening in teamwork!
Het eerste deel van de kanoroute gaat via brede killen van het `Gat van den Kleine Hil naar het Noordergat van de Vissen waaraan het wandelpad Deeneplaat ligt. De Deeneplaat is een van de mooiste wandelroutes in De Brabantse Biesbosch. Het wandelpad is alleen over water te bereiken en voert je door honderd jaar oude grienden en wilgenvloedbossen.

Het tweede deel gaat vanaf de Deeneplaat via het Gat van Van Kampen naar het eiland de Rietplaat. Dit eiland is omgeven door strandjes waar je heerlijk kan zwemmen en uitrusten. Op het eiland ligt een kort wandelpad naar een meertje. Het is een plaats waar je een Robinson Crusoe gevoel kan krijgen.

De terugtocht naar de haven gaat via de prachtige kreek Sloot beneden Petrus. Een zeer smalle, ondiepe kreek met aan weerszijde wilgenvloedbossen, rietruigten en kruiden in alle kleuren. Al peddelend door deze wildernis weet je waarom De Biesbosch een zoetwatergetijdengebied genoemd wordt.
Op een van de mooie eilandjes gaan we lekker picknicken, het ultieme zomergevoel!

Zorg voor voldoende contant geld als je wat wilt bestellen in de horeca, apart afrekenen is niet altijd mogelijk.

Meerijden is mogelijk vanuit Papendrecht of Dordrecht

 

Wandelgids Harry gidst ons deze wandeling.

Starttijd
9:50 uur
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:
Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!