Harry's Wandelclub

Zaterdag 27 Juni - De Dordtse Biesbosch

Een stevige wandeling door een prachtig en gevarieerd natuurgebied aan de Zuidhollandse kant van de Biesbosch.
De Dordtse Biesbosch bestaat uit verschillende gedeeltes met elk een eigen karakter, natuur en leeftijd.
We beginnen deze wandeling in de Louise en Cannemanspolder, een vrij jong stukje Biesbosch dat vooral een recreatieve functie heeft, we vinden er grasland, jong wilgenbos en een bijzonder plekje is Herdenkingsbos De Vlinder waar je een boom voor een overleden dierbare kan planten.
Daarachter ligt boswachterij De Elzen, dit bos is in de jaren 80 aangeplant en dus nu al een mooi en rijkbegroeid loofbos geworden waardoorheen oude Biesboschkreken lopen, ook wel elzen genoemd.
Hieraan ontleent het bos zijn naam.
We vinden er de Noorderels, Midden-Els, Noorderdiep en het Kwalgat.
Hierna wandelen we een stuk door de polder naar de Tongplaat, we kunnen hier veel vogels zien in het moerassige getijdengebied.
Er staat een vogelkijkhut waar we even kunnen pauzeren.
De tocht gaat verder over het Zuidplaatje met mooie rivierstrandjes en duintjes, daarna passeren we de Zuidhaven en indien mogelijk nemen we een koffiestop in de prachtige theetuin bij Paardenmelkerij De Griendheuvel.
Daarna de grienden in, het zes kilometer lange Natuurpad voert ons door ruige verwilderde wilgenvloedbossen, rietvelden en mooie uitzichtpunten over de brede rivier de Nieuwe Merwede.
Uiteindelijk bereiken we de Oosthaven en wandelen vandaar terug via de Nieuwe Dordtse Biesbosch.
Dit is nog een zeer jong nieuw natuurgebied met grasland en veel moerasgebied waardoor ook een prachtig vlonderpad loopt!
Dus een wandeling die je als natuurliefhebber niet mag missen!

Starttijd
Startplaats
Via de mail
Meewandelen:

Alleen zichtbaar als je bent ingelogd!